Izaberite stranicu

Sastojci:

Jedno pakovanje šampinjona(oko 400 g)

Jedan čen belog luka

1 glavica crnog luka

4 paprike

100 g svežeg spanaća

2 veća krompira

30 g kukuruznog brašna

4 jajeta

200 ml pavlake za kuvanje

50 g mocarela sira

So

biber

Ulje

 

Priprema:

  1. U veliki tiganj staviti malo ulja i izdinstati šampinjone dok malo ne omekšaju. Zatim u tiganj dodajte crni i beli luk pa još malo ostavite na šporetu. Sklonite sa vatre i ostavite sa strane.
  2. U isti tiganj dodajte još malo ulja ako je potrebno i stavite papriku da se dinsta. Pred sam kraj dinstanja dodajte spanać. Papriku i spanać pomešajte sa prethodno pripremljenim šampinjonima i lukom. Začinite po ukusu.
  3. Posudu za pečenje obložite sa papirom za pečenje ili je premažite sa malo ulja. Krompir iseckajte na velike kolutove i stavite da se kuva( samo pazite da ga skroz ne skuvate i da ne počne da se raspada). Kada krompir bude gotov, procedite ga i ostavite da se malo ogladi, a zatim svaki kolut uvaljajte u kukuruzno brašno i poređajte na dno posude za pečenje. Na krompir stavite povrće.
  4. U plastičnu posudu stavite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite i sve umutite sa mikserom. Sa ovom smešom prelijte povrće.
  5. Stavite picu u rernu da se peče na 200 stepeni. Pred kraj pečenja, pospite picu sa mocarelom i vratite je u rernu na još par minuta, dok se sir ne istopi.